Salı, Eylül 11

beypazarı-hastalık hali-eve dönüş...

cumartesi gece beypazarından döndük.yolda uyumaya başlayan doruk eve gelincede uyanmadı.doğru yatağına yatırdım.herşey ii görünüyordu.sabaha karşı 4-5 gibi ağlayarak uyandı.
karnı ağrıyordu.sanırım gazı vardı.lazımlığa oturduk,sabaha kadar karnını ovdum ve ağrısı geçene kadar lazımlık üzerinde kaldı,rahatladı.hala ishal hali devamdı.nihayet 7buçuk gibi kalkcam dedi.kalktık.biraz yoğurtlu çorba içtik.kendine geldi.tabi uykusunu aldığından oyuncaklarla oynamaya başladı.ama biz karıkoca pert haldeydik.babam yetişti imdada da uyuduk biraz.
tabi kuzumun hali sebebiyle kırıkkale iptal oldu.zaten biz kahvaltıdan kalkıncada uykusu gelmişti.uyuttuk.
büyükbabaya emanet edip antres avmye gitiik.akşamda gece yarısı eskişehir il hudutlarındaydık.

cumartesi beypazarı gezimizden resimler var...
amcam ve halamlar ortak bir restauran açmışlar küçük çaplı.bizde köyden babanemi alıp önce oraya gittik.
hayırlı olsun dedik,karnımızı doyurduk.
babanem,annem,halam,kardeşim,
amcamın kızı..

sonra halamı aldık ve HIDIRLIK TEPESİNE çıktık.hıdırlık tepesi beypazarı manzarasına bakarak köz ateşinde çayınızı yudumlayabileceğiniz harika bir yer.tabi çıkmadan önce ARABUL dan kurularınızı almanız gerek.çayın yanına harika gider.




 herkesin poz verdiği anı bulmak imkansızdı.bu arada doruk lazımlığının üzerinde oturuyor.bu saatlerden sonra saat başı oturdu kuzum karnım ağrıyor diye..


 tepeden inerken yöresel ürünlerin satıldığı standlar var.ister buradan isterseniz alaaddin sokaktaki standlardan beypazarına özgü tatları temin edebilirsiniz.
 biz önce gümüşçüler çarşısına sonrada aladdin sokağına gittik.tabi biraz geç kaldık.ortadaki standlar kapanmaya başlamıştı bile...


" 80 katlı pek datlı" denir beypazarı baklavasına.valla harikaydı.




tarhanamızı,ayaş dut kurusunu,baklavamızı,soğan otumuzu aldık buradan.kapıda sergisinin yanında durup gelene gidene,tatlı diliyle,bol ikramıyla bizi tuttu hemen.fotograf istemedi.bir tabak sarma,bir tabak baklava yedik nerdeyse.helalleştik,canınız sağolsun dedi.tarhanayı beğenmezsem arayıp söyleyecekmişim.o kadar güveniyordu tarhanasına.evet hasibe ananın yerindeki gönlügüzel abla sağolasın herşey için.

ha birde yolda doruk üzüm istedi,bizde doruk yiyecek kadar alalım dedik.daha yeni başlamıştık gezmeye.aramızda konuşmalarımızı duyan üzümcü teyzede hemen bir salkım yıkadı getirdi verdi doruğa.parada istemedi,ısrar ettik.helal ettim ben dedi.yani bu kadar içten,bu kadar iyi insanlarki...
bir beypazarlı olarak çok mutlu oldum.

....
bugün ishal hali bitti kuzumun.ama gazı var sanırım hala karnı ağrıyor,ve hala çok huysuz.öğlene doğru babasıyla kreşe yolladım.arabada feryat figan ağlamış,bahçesine bile girmemiş.alışma sürecimiz çok zor geçiyor.ne yapcaz bilmiyorum.önerileriniz beklerim...
sevgiyle kalın...

Hiç yorum yok: