Salı, Temmuz 17

bi ayvalık yapıp geldik...

didim mi,ayvalıkmı derken eşimin işim bittiyor 1 saate geliyorum bavulları hazırlada çıkalım telefonu üzerine,bir sürü şeyi unutarak ve tabiki şahsen hazırlıksız olmanın sıkıntısı ile çıktığımız ayvalık tatili bitti bile.valla oflamamın fayda etmemesine mi, balıkesirden sonraki yol çalışmasının sebebiyle uzayan köy misali yola mı,ve bir türlü uyumayan doruk paşayamı kızayım karar veremeden annemlere vardık bile. gece 1de süpriz diye çaldık kapıları,kapı duvar.tabi site içi komşuluk şahane, veranda muhabbetleride doyulmaz olunca anca telefonla haber verdik geldiğimizi.neyse şansımıza ertesi gün rüzgarı az güzel bir gün bizi bekliyordu.
malum ayvalıkğın tostundan çok rüzgarı ve aylak kedi köpekleri meşhur bence. yani sizi temmuzda bile balkona çıkarmayan rüzgarı yaşadım, biliyorum.neyseki 12 gün hava güzeldi.hatta son günler kavrulduk herkes gibi.

ayağımızı sürümüş olmalıyız ki büyükbabam ve dayım ertesi gün geldiler.büyükbabam annanemin ölümünden birkaç ay sonra acil olarak hastaneye kaldırılmış ve stress ve sıkıntıya bağlı şeker hastalığı ile tanışmıştı.bu yüzden artık kırıkkalede yalnız yaşamasını istemeyen çocukarı dönüşümlü olarak misafir ediyorlar büyükbabamı.büyükbabam bu durumdan hiç memnun değil, yük hissediyor kendini  ama işte...allahtan biliryorda ayvalığı kendi çıktı gezdi durmadı evde pek..

12 gün boyunca rutinimiz genelde sabah annemlerin oradaki iğdeli plajı sonrasında kahvaltı,uyku sonrasında sarımsaklı, badavut sahillerinde doruk paşaya yüzme öğretme  derslerimiz:))









kral tahtı gibi olan simiti bıraktık,kolluk ve normal bir simitle geldik ayvalığa.kolluklar pek sarmadı ama simiti sevdi. ve yine son gün simiti doğru takıp yüzmeye başladı.hep arap atı kıvamındayız hep son dakka...











evet soğuk,hatta çivi gibi,evet  kalabalık,ama ayvalıkta denize sarımsaklıda girilir...


akşamlarıda cunda, ayvalık çarşı, sarımsaklı çarşı ve yunusemre parkı çekirdek severler grubuna iştirakle geçti.lakin parkın karşısındaki adamdan sıcacık çekirdek alıp parka kurulup sohbet etmekte meşhur olmuş durumda.heleki bir dürümcü açılmış parkın karşı çaprazına allah dolup taşıyor yaz sıcağına rağmen.

cundada lokma yemek gerekir onuda saki mustafada yemek gerekir.tabi o lokma kuyruğunu dayanabilirseniz:))
 





 yunusemre parkında fotoğraf makinasını unutmadığımız bir akşamdan...

 ve tabiki ayvalık tatilimizi güzel kılan bir güzellik vardıki tam karşımızdaki evde,hergün ananenin eriklerinden kopardık ellerimizde yedirdik nerdeyse...hatta scootera atladık çiçek bile verdik...

bu mutluluğumuz 4 gün sürdü yağmur gitti,doruk paşa hergün yağmur neden gitti diye sordu...of offf pek bi içli aşık olacak benim paşa...

5 yorum:

emreyle hayat dedi ki...

aaahh ah ben hamileyken gitmiştim ayvalığa ve çok ama çok beğenmiştim.soğuk ama dupduru bir suyu vardı sarımsaklı'nın fakat tek sorun plajda hiç ağaç olmamasıydı, bazen şemsiye yetmiyordu :) hatta o kadar beğendik ki birdaha ki sefere otelde kalmak yerine ev kiralamaya karar verdik.

keyf_i sibel dedi ki...

arkadaşım,bu sene belek yaptık birkaç gün valla hamam kıvamındaki suya 1-2 sefer girdim.alışmışım buz gibi sarımsaklı suyuna...seviyorum işte.allah hepimize tekrarlarını nasip eder inşallah...

Ebygale dedi ki...

ben de senin postu okuyunca iç geçirdim, tekrar gitmek istedim oralara, ah bir de o lokma sırasına girmeyi göze alıp yeniden o lezzetle buluşmayı çok çok çok istedim:)

Dilek dedi ki...

ne güzel olmuş:) tatil yapmak şart... Eskişehir'de buluşalım ben de isterim... kreşle ilgili de tabi ki anlatırım anlatacak çok şey var , kızım 3 yaşında 3 kez okul değiştirmişti, buluşunca anlatayım..

sevgiler..

keyf_i sibel dedi ki...

sevgili dilek;çok sevinirim.bakalım kreş işini çözmeliyiz bu aralar..